boston

boston

tisdag 30 november 2010

nej suck.

denna dag har varit jobbig. helgen den tog ut all reserv pigghet som jag sparat upp under en längre tid. dessutom har jag mått illa några dagar. men nåja..
idag hämtade jag hunden från damen som tog hand om henne under tiden som vi var i NY. stackars lilla vovven har fått en rispa i ögat eller nått så jag fick packa in en bebis en hund och mig själv i bilen och åka iväg till veterinären. där fick vi träffa doktorn och brownie fick en krage (heter det så?) och fyra olika mediciner, hoppas att hon blir bättre snart. blir ett nytt besök till herr veterinär på onsdag. sen har vi tvättat lite kläder, pajat och tröstat unges krånglande mage. stackars liten hon med. men hon fick ett bad och då blev allt mycket bättre.
just det handlat nödvändigheter har vi också gjort idag. lekt taxi åt de två äldre barnen och ätit middag, mått smått illa efter middagen och försökt återfå ett ickespinnande huvud, mage som inte beter sig som på en berg-och-dal bana. nåja, småningom blir jag väl mitt gamla jag igen.

så nu tänker jag berätta åt er om min thanksgiving.

onsdag 
  jobbad, besökte elises skola för hennes årskurs hade en konsert för resten av skolan och föräldrar som hade passligt att komma och kolla. usch så söta dom var. och duktiga. sen gick resten av dagen åt till att packa och försöka slänga in alla saker i bilen och sen en sjutiden styrde vi kosan mot NY city. yay. vyn när man kommer in i staden är något över det vanliga. kom fram till deras goda vänners lägenhet var vi spenderade helgen och jag måste säga att den lägenheten är en av de vackraste lägenheten jag sett. två våningar och hissen öppnar rakt in i deras vardagsrum/kök/matsal helt underbart. stort öppet och de har en bubbelpool på taket. kan det bli bättre? NEJ!!! och på manhattan med gångavstånd till en massa fina platser och subwayn så man kan ta sig till andra fina platser. underbart.
sen att vi sov 6 personer i ett sovrum var inte riktigt så taskigt när man får bo i en sån fin lägenhet. :)

torsdag
detta är då dagen som kallas thanksgiving. vaknade av att barnen tjoa och stimma och förde fasligt mycket oljud och jag bestämde mig för att stiga upp och gick ut med dem till en park i närheten och även till ett ställe vilket min värdmamma och andra säger att man får världens bästa kaffe. detta kaffe ska antagligen vara det bästa ever. hm... men jag drack deras hot chokolate och den var faktiskt riktigt bra. så då måste ju kaffet vara ännu bättre eftersom att chokladen var underbar.
nåja, nog om kaffe, spenderade tid i parken med barnen och hade skoj, sen gick vi tillbaka till lägenheten för att förbereda oss för middagen och folk började så småningom droppa in. vi fick massor massor med god mat och åt allt för mycket. sen prata vi och hade skoj. synd bara att jag inte pratar spanska ty halva kvällen gick på spanska.

fredag
vaknade och bestämde mig för att turista lite. gick runt på södra manhattan utan karta och utan mål vart jag skulle ta mig. skönt. vandra runt lite och bilder kommer senare på fb. hittade min väg till ground zero, broadway och andra ställen. hade stora planer på att köpa en massa saker åt mig själv ty det var black friday vilket innebär att alla butiker hade helt sjuka reor den dagen och man kunde hitta en massa fina saker för en billig peng. men jag hittade inget som jag riktigt ville köpa. så då köpte jag inget även om jag hittade ett par vinterbyxor som jag kunde ha godkänt bara jag haft min haglöfsjacka på så jag kunnat kolla att byxorna matchade med jackan, men nåja det får väl bli ett senare problem... sen när jag bestämde mig för att vandra hem var jag inte riktigt säker på vilken väg jag skulle ta men efter lite funderande, mycket vandrande och några felsvängar var jag äntligen tillbaka vid lägenheten och kunde glatt konstatera att mitt lokalsinne i en ny stad är ganska så bra. sen kolla jag på google maps och märkte att jag verkligen gick en bra bit den dagen. inte konstigt att mina fötter och ben var sjuka den dagen och dagen efter.
på kvällen kom vänner över och vi hade en till kväll fylld med skratt om umgänge. kollade på tv-serier med. vi var ganska så lata den kvällen. inte konstigt man kan inte festa varje kväll.

lördag
åkte till brooklyn med värdfamiljen och värdpappans systers familj för att äta på ett dim sum ställe i deras china town. var riktigt trevligt men jag mådde pyton. usch. men maten var god. så när de andra tog sightseeing i brooklyn åkte jag subway tillbaka till lägenheten med Francoise (värdmamman) och emily.  jobbigt att åka tunnelbana men jag klarade. med en liten stoppling i en av trapporna så gick det nog helt bra. däckade i soffan och vilade upp mig inför kvällen. mådde i alla fall lite bättre när kvällen anlände. men kvällen kom även en massa folk till lägenheten och vi festade lite mera. :) en massa skoj har vi pratat och jag måste säga att det är ytterst skoj att träffa nya människor förrutom att de alla frågar samma frågor. varför au pair, varför usa och framför allt varför jag pratar svenska. suck va de e jobbigt att svara på den frågan hundrasjuttielva gånger.
nåja. trevlig dag i slutändan i alla fall.

söndag
stack ut och köpte mig en choklad och vandra runt i parken ty det var vackert väder. sen stack vi och åt lunch på ett hummusställe och åkte vidare till en restaurang med namnet mars. man kom in och tog ett rymdskepp till mars. restaurangen hade personal utklädda till aliens och den var dekorerad som en underjordisk marsiansk grotta. intressant men det var nog inte så speciellt en gång går det att äta där men det är nog allt... sen vandra vi i time square så nu kan jag kryssa av det med på min lista, men jag ska nog tillbaka och vandra runt lite mera och fotografera. sen tog vi subwayn hem till lägenheten, packa ihop oss in i bilen igen och satte kursen tillbaka hem till lexington. så var den resan över och jag har det bra. :)

take care mina vänner! jag saknar er fruktansvärt mycket!!

1 kommentar:

  1. Låter som en bra resa med familjen. Och du har tom. fått äta hummus, inte dåligt ;)

    Varför prata svenska frågan låter bekant, och framförallt hur kan du komma från finland och inte kunna finska?! Du får försöka hitta på nya varianter varje gång så blir du inte så uttråkad. Sista dagen på bibelskolan, efter 9månader tillsammans insåg äntligen mina vänner att finland är ett tvåspråkigt land. Så ge inte upp :)

    Krya på dig!

    Kram, Tetti

    SvaraRadera